dimecres, 7 de maig del 2014

COMENCEN ELS TASTETS DE PROFESSIONS

Aquesta setmana s’han iniciat els Tastets de Professions, una activitat que s’emmarca dins del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries.
És una actuació adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels instituts del nostre municipi que té com a objectiu facilitar a l’alumnat que està a punt de finalitzar l’escolaritat obligatòria, eines i recursos per a l’elecció formativa, professional i laboral, apropant-lo a diferents oficis i professions.
Tots els tastets combinen una part teòrica, en què s’explica com és la professió, i una part pràctica, en què els alumnes poden viure la realitat de la professió triada a través de diferents activitats: participar en una visita guiada, intervenir en algunes tasques de la llar d’infants, arreglar un jardí públic, etc.
La inscripció s’ha realitzat a través del centre educatiu, que després ha facilitat les dades de l’alumne a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament per tal de coordinar-se amb els agents implicats: la biblioteca, la farinera, Castelló2000, les escoles de primària, la Llar d’Infants i les oficines de turisme.
Així, els tastets oferts han estat: educador de llar d’infants, mestre de segon cicle d’educació infantil, bibliotecari, jardiner, museòleg i informador i guia turístic.
Els tastets que han tingut més demanda han estat els relacionats amb l’educació infantil.
En total s’han inscrit 22 alumnes del SIN Empuriabrava i 14 alumnes de l’INS Castelló d’Empúries.
És una actuació que cada any va creixent ja que anem intentant ampliar l’oferta de professions, tenint en compte les demandes dels alumnes i del centre. VEURE NOTÍCIA A EMPORDÀ TV