diumenge, 22 de juny del 2014

CLOENDA HISTÒRIES DE VIDA AMB ULLS D'ADOLESCENT

El passat dijous 19 de juny es va celebrar la cloenda del projecte Històries de vida amb ulls d’adolescent a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.
Aquest projecte, impulsat dins el marc del Pla Educatiu d’Entorn del municipi, ha estat coordinat conjuntament per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el Servei Educatiu de l’Alt Empordà i la Secció d’Institut a Empuriabrava, amb la col·laboració del Casal de la gent gran.
Històries de vida amb ulls d’adolescent pretenia crear espais de relació reals entre els joves i la gent gran amb l’objectiu d’escriure’n la seva biografia. El professorat de llengua catalana del centre ha estat el responsable de donar les eines necessàries a l’alumnat per aprendre a fer una entrevista i a escriure una biografia. Cada voluntari ha explicat, en diverses entrevistes, part de la seva vida a un dels nois o noies que han fet de cronistes, en primera persona, d’interessants històries de vida.
A la jornada de cloenda, els alumnes han llegit un fragment de cada biografia i la gent gran també ha pogut dedicar unes paraules d’agraïment als joves. Finalment, la regidora d’Ensenyament, Dolors Barceló, ha fet entrega als participants d’un exemplar de l’edició del treball fet, que el mateix Ajuntament ha finançat.
L’activitat ha estat possible gràcies a la implicació de l’alumnat de 4t d’ESO i de la gent gran que hi ha participat.
Apropar dues generacions que sovint estan molt allunyades i el foment de l’escriptura des d’un vessant comunicatiu i funcional han estat els dos objectius clau del projecte.
El Departament d’Ensenyament està fent accions d’impuls del servei comunitari per a l’alumnat de secundària obligatòria. Històries de vida amb ulls d’adolescent és un projecte que respon a la filosofia del servei comunitari i a la metodologia de l’aprenentatge i servei. VEURE NOTÍCIA EMPORDÀ TV